Ασύρτικο 

Έτος: 2020  alc. 13,5 %vol. 

Οίνος από τον αμπελώνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου παρασκευασμένος με ελληνικές ζύμες. Με ευγενικό χαρακτήρα στεριανού, ξηροθερμικού Ασύρτικου. Αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, εσπεριδοειδών, κυρίως γκρέιπ φρουτ και κίτρου. Γεύση πλούσια σε σώμα, αρκετή οξύτητα και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αλατότητας από το terroir. Σερβίρεται στους 9-12 οC. Ιδανικοί γήινοι συνδυασμοί: αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο.

 

Μαλαγουζιά-Αθήρι 

Έτος: 2020  alc. 13 %vol.

Λευκός ξηρός οίνος ποικιλιών Μαλαγουζιά και Αθήρι από τον αμπελώνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Αρώματα περγαμόντου, ροδάκινου, πράσινου μήλου, άγουρης μπανάνας και βοτανικές νύξεις. Οίνος με σπιρτάδα, ανάλαφρος, μέτριας οξύτητας και δυναμικό συνδυασμού με πολλά εδέσματα.. Γεύση μήλου, γκρέιπφρουτ και νότες κίτρου και τριαντάφυλλου. Σερβίρεται στους 8-10 οC και ταιριάζει απόλυτα με τη μεσογειακή κουζίνα.

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ

Έτος: 2020  alc. 13 %vol.

Οίνος από τη γηγενή ποικιλία Σαββατιανό η οποία πρωταγωνιστεί εξαιτίας της εντυπωσιακής αντοχής και προσαρμοστικότητας  της στο ξηροθερμικό περιβάλλον της Αττικής. Με αποτέλεσμα έναν οίνο ιδιαίτερο, φινετσάτο αρωματικού χαρακτήρα με πινελιές αχλαδιού, μπανάνας, ακτινιδίου και φυσικά λεμονιού και λευκών ανθέων. Μέτριας οξύτητας και μετρίου σώματος που το καθιστά ευκολοσυνδύαστο με μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων. Σερβίρεται στους 10-12 οC. 

 

ΦΥΤΩΡΙΟ

Υποδομές:

 • Υπαίθριος – περιφραγμένος χώρος, συνολικής έκτασης περίπου ενός (1) στρέμματος,
 • Ένα γυάλινο θερμοκήπιο  κατασκευής της δεκαετίας 1970

Στο φυτώριο φιλοξενούνται πάνω από πενήντα (50) είδη φυτών προς πώληση:

Φυτά:

 • καλλωπιστικά φυτά εξωτερικού χώρου (θάμνοι: αγγελικές, βιβούρνα, καλλιστήμονας, λιγκουστρίνι κ.α., δένδρα: ελιές, φίκοι),
 • εσπεριδοειδήξινόδενδρα (λεμονιές, πορτοκαλιές, μανταρινιές),
 • εποχιακά ανθόφυτα (πανσές, πετούνια, βίνκα κ.α.),
 • πολυετή ανθοφόρα (γεράνι, κυκλάμινο κ.α.) και
 • αρωματικά φυτά (ρίγανη θυμάρι, δυόσμος, λεβάντα)
 • καλλωπιστικά φυτά εσωτερικού χώρου (φίκοι, κάκτοι, παχύφυτα )

Φυτόχωμα «ΓΝΩΣΗ»

ΦΥΤΟΧΩΜΑ «ΓΝΩΣΗ»

Στο Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών πωλούνται τριών ειδών φυτοχώματα, βασισμένα στην πολυετή εμπειρία του Τμήματος Κηποτεχνίας και σε εργαστηριακές αναλύσεις:

 1. Φυτόχωμα για φυτά εξωτερικού & εσωτερικού χώρου «ΓΝΩΣΗ», σε συσκευασία 20lt και 40lt.
 2. Φυτόχωμα για Οξύφιλα «ΓΝΩΣΗ», σε συσκευασία 20lt.
 3. Φυτόχωμα για Κάκτους & Παχύφυτα «ΓΝΩΣΗ», σε συσκευασία 20lt.